• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
puerh, Teen hauduttaminen, Yleinen  /  3.7.2019

Neljä tapaa parantaa puerhin makua – Kokeile itse!

by Matias
Tässä artikkelissa esittelemme neljä helppoa tapaa vaikuttaa puerh-teen makuun. Poista virhemakuja ja -tuoksuja sekä paranna haudutustaitojasi!

Miksi puerhin makua pitäisi parantaa?

Puerh-teekakku on elävä asia, jonka maku muuttuu jatkuvasti teen fermentoituessa. Kaikella puerh-teellä on joskus vaikeita vaiheita, jolloin tee maistuu oudolta tai jopa pahalta, mutta nämä ongelmat menevät yleensä ohi ajan kanssa.

Joskus teekakun vaikea vaihe voi kuitenkin kestää turhan kauan tai teen maku voi muuten vain olla pettymys. Siksi teenjuojan on hyvä tuntea keinot, joilla teen makua voidaan hienovaraisesti muunnella. Lue vinkit alempaa ja kokeile itse kotona!

Lue lisää!
Poista epämiellyttävät ja ummehtuneet hajut puerhista tuulettamalla teelehtiä pari viikkoa.

LEHTIEN TUULETTAMINEN

Fermentointi voi aiheuttaa puerhiin epämiellyttäviä makuja ja tuoksuja. Ne voi poistaa tuulettamalla.

  • Murra teekakku pieniksi palasiksi
  • Laita lehdet pieneen purkkiin. Hengittävä lasittamaton saviruukku on paras vaihtoehto.
  • Anna tuulettua ilman kantta vähintään 1-2 vk

Huuhtele teelehtiä pari kertaa ennen ensimmäistä haudutusta poistaaksesi lehdistä pölyn, lian sekä vikatuoksut ja -maut.

TEELEHTIEN HUUHTELU

Jotkin puerhin epämiellyttävät aromit voi poistaa yksinkertaisesti liuottamalla lehtiä vedessä.

  • Huuhtele tee 1-2 kertaa ennen ensimmäistä haudutusta. Kaada vettä kannuun, anna olla pieni hetki, ja kaada pois.
  • Lehtiä voi huuhdella 10-30 sekuntia. Tiiviitä teekakkuja pitää huuhdella pidempään kuin irtolehtistä puerhia.
  • Koita myös huuhdella kylmässä vedessä.

Puerh-teetä voi paahtaa kevysti liekillä tai hellalla. Paahtaminen parantaa huomattavasti teen makua ja tuoksua.

PUERHIN PAAHTAMINEN

Puerhia ja vanhaa teetä paahdetaan toisinaan savisessa paahtimessa maun ”herättämiseksi”.

  • Etsi lämpöä kestävä paksu saviastia
  • Lämmitä astiaa hetki puhtaalla liekillä.
  • Lisää lehdet ja lämmitä n. 1 min pitäen lehdet jatkuvasti liikkeessä.

Helpoin tapa parantaa teen makua on tietysti parantaa veden laatua.

PARANNA VEDEN LAATUA

Veden happi- ja mineraalitaso vaikuttaa suuresti teen makuun. Kokeile esim. näitä vinkkejä kotona!

  • Käytä lähdevettä.
  • Seisota vettä yön yli, niin se hapettuu.
  • Lisää hyppysellinen suolaa tai seisota vettä saviastiassa. Tämä lisää mineraaleja veteen.


Vaikuta puerhin makuun haudutustekniikalla

Puerh on tunnetusti hyvin tarkka tee haudutuksestaan. Kokeile vaikuttaa teen makuun säätelemällä muun muassa seuraavia haudutusolosuhteita.

  • Lehtien koko: Yleensä teekakun pinnalla on parempilaatuisia kokonaisia teelehtiä, ja sisällä alempilaatuista rikkonaista lehteä. Pinnan lehdet tuovat makua, sisälehdet suutuntumaa ja kitkeryyttä. Kokeile vaikuttaa teen makuun säätelemällä teekakun eri osien suhdetta.
  • Lehtien määrä: puerh reagoi herkästi lehtien määrään. Jos tee on kitkerää ja tukkoista, käytä hieman vähemmän lehtiä.
  • Haudutusaika: Jos puerh on liian vahvaa, tee lyhyitä 15–30 sekunnin haudutuksia.

Tilaa puerhia Chayasta!

Tilaa nyt puerh-teetä -10% ALE-hintaan koodilla" PUR10"! Voimassa 31.7.2019 saakka.

Tarjoamme nyt kaikki valikoiman puerh-teet huippuedulliseen -10% tarjoushintaan! Kokeile irtolehtistä puerhia tai osta vaikka kokonainen teekakku. Tilaa heti koodilla: ”PUR10”!

Tutustu valikoimaan ja tilaa!

Tarjous voimassa 31.7.2019 asti.


Liity Chayan uutiskirjelistalle!

Jos haluat saada lisää tämänkaltaisia artikkeleita sekä paljon muuta teehen liittyvää asiaa suoraan sähköpostiisi, tilaa uutiskirjeemme!

Emme spämmää turhilla mainosviesteillä, vaan jaamme aidosti kiinnostavaa ja asiantuntevaa materiaalia sopivin väliajoin. Lisäksi saat tietysti myös ainoastaan tilaajille tarkoitettuja erikoistarjouksia. Liity nyt lukijoidemme joukkoon!

Uutiskirjeen tilauslomake

Valitse aiheet, joista olet kiinnostunut:
Chaya Teekauppa/Got Cha Import käyttää tähän lomakkeeseen merkittyjä tietoja markkinointiin ja tiedottaakseen tärkeistä päivityksistä. Vahvista alla, että haluat liittää sähköpostisi uutiskirjelistallemme.
Voit perua uutiskirjetilauksen milloin tahansa klikkaamalla minkä tahansa lähettämämme sähköpostin alaosaan liitettyä linkkiä. Vaihtoehtoisesti voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla: asiakaspalvelu@chaya.fi. Käsittelemme tietojasi turvallisesti ja vastuullisesti. Lue lisää tietoturvakäytännöistämme verkkosivuiltamme. Klikkaamalla alla olevaa painiketta suostut, että käsitellä tietojasi tässä kuvatulla tavalla.
Käytämme MailChimp-järjestelmää uutiskirjeidemme lähettämiseksi. Klikkaamalla alla olevaa painiketta, vahvistat että tilaat uutiskirjeen. Yllä syötetyt tiedot käsitellään MailChimp-järjestelmässä, jotta voimme lisätä sähköpostisi uutiskirjelistallemme.

Tags

  • haudutustekniikka
  • puerh
  • teen hauduttaminen

Artikkelien selaus

Nousevat teetrendit 2019
Miksi irtotee on pussiteetä parempaa? Katso 3 hyvää syytä!

Jaa ajatuksia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avainsanat

  • darjeeling
  • fermentaatio
  • first flush
  • hapettuminen
  • hauduttaminen
  • intialainen tee
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • japanilainen vihreä tee
  • jasmiini
  • jasmiinitee
  • joulu
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kofeiiniton
  • matcha
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • Rooibos
  • ruusu
  • sencha
  • Tai Ping Hou Kui
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen haudutus
  • teen historia
  • teen maistelu
  • teen maku
  • terveysvaikutukset
  • valkoinen tee
  • vesi
  • Vihreä tee

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kahvi
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Katsaus vuoden 2022 blogipostauksiin!
  • Joulun herkullisimmat teet tuovat joulun maun kotiisi!
  • Joulupukin konttiin DIY kuorintavoide teestä!
  • Tee Japanissa – arjen piristys ja herkkuhetkien maustaja
  • Tai Ping Hou Kui – yksi Kiinan kymmenestä parhaasta teestä!
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi