
Miksi puerhin makua pitäisi parantaa?
Puerh-teekakku on elävä asia, jonka maku muuttuu jatkuvasti teen fermentoituessa. Kaikella puerh-teellä on joskus vaikeita vaiheita, jolloin tee maistuu oudolta tai jopa pahalta, mutta nämä ongelmat menevät yleensä ohi ajan kanssa.
Joskus teekakun vaikea vaihe voi kuitenkin kestää turhan kauan tai teen maku voi muuten vain olla pettymys. Siksi teenjuojan on hyvä tuntea keinot, joilla teen makua voidaan hienovaraisesti muunnella. Lue vinkit alempaa ja kokeile itse kotona!

LEHTIEN TUULETTAMINEN
Fermentointi voi aiheuttaa puerhiin epämiellyttäviä makuja ja tuoksuja. Ne voi poistaa tuulettamalla.
- Murra teekakku pieniksi palasiksi
- Laita lehdet pieneen purkkiin. Hengittävä lasittamaton saviruukku on paras vaihtoehto.
- Anna tuulettua ilman kantta vähintään 1-2 vk

TEELEHTIEN HUUHTELU
Jotkin puerhin epämiellyttävät aromit voi poistaa yksinkertaisesti liuottamalla lehtiä vedessä.
- Huuhtele tee 1-2 kertaa ennen ensimmäistä haudutusta. Kaada vettä kannuun, anna olla pieni hetki, ja kaada pois.
- Lehtiä voi huuhdella 10-30 sekuntia. Tiiviitä teekakkuja pitää huuhdella pidempään kuin irtolehtistä puerhia.
- Koita myös huuhdella kylmässä vedessä.

PUERHIN PAAHTAMINEN
Puerhia ja vanhaa teetä paahdetaan toisinaan savisessa paahtimessa maun ”herättämiseksi”.
- Etsi lämpöä kestävä paksu saviastia
- Lämmitä astiaa hetki puhtaalla liekillä.
- Lisää lehdet ja lämmitä n. 1 min pitäen lehdet jatkuvasti liikkeessä.

PARANNA VEDEN LAATUA
Veden happi- ja mineraalitaso vaikuttaa suuresti teen makuun. Kokeile esim. näitä vinkkejä kotona!
- Käytä lähdevettä.
- Seisota vettä yön yli, niin se hapettuu.
- Lisää hyppysellinen suolaa tai seisota vettä saviastiassa. Tämä lisää mineraaleja veteen.
Vaikuta puerhin makuun haudutustekniikalla
Puerh on tunnetusti hyvin tarkka tee haudutuksestaan. Kokeile vaikuttaa teen makuun säätelemällä muun muassa seuraavia haudutusolosuhteita.
- Lehtien koko: Yleensä teekakun pinnalla on parempilaatuisia kokonaisia teelehtiä, ja sisällä alempilaatuista rikkonaista lehteä. Pinnan lehdet tuovat makua, sisälehdet suutuntumaa ja kitkeryyttä. Kokeile vaikuttaa teen makuun säätelemällä teekakun eri osien suhdetta.
- Lehtien määrä: puerh reagoi herkästi lehtien määrään. Jos tee on kitkerää ja tukkoista, käytä hieman vähemmän lehtiä.
- Haudutusaika: Jos puerh on liian vahvaa, tee lyhyitä 15–30 sekunnin haudutuksia.
Tilaa puerhia Chayasta!
Tarjoamme nyt kaikki valikoiman puerh-teet huippuedulliseen -10% tarjoushintaan! Kokeile irtolehtistä puerhia tai osta vaikka kokonainen teekakku. Tilaa heti koodilla: ”PUR10”!
Tarjous voimassa 31.7.2019 asti.
Liity Chayan uutiskirjelistalle!
Jos haluat saada lisää tämänkaltaisia artikkeleita sekä paljon muuta teehen liittyvää asiaa suoraan sähköpostiisi, tilaa uutiskirjeemme!
Emme spämmää turhilla mainosviesteillä, vaan jaamme aidosti kiinnostavaa ja asiantuntevaa materiaalia sopivin väliajoin. Lisäksi saat tietysti myös ainoastaan tilaajille tarkoitettuja erikoistarjouksia. Liity nyt lukijoidemme joukkoon!