• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
Rooibos, Yleinen, Yrtti  /  3.6.2022

Ananasta, mangoa ja auringonkukkaa: kesän paras kofeiiniton uutuustee esittelyssä!

by Miska Tuononen

Tänään Teetuokion blogissa tehdään matka trooppisten ja hedelmäisten makujen maailmaan. Miltä kuulostavaa makeat hedelmät kuten ananas ja mango? Sekä ripaus sokeria ja auringonkukan terälehtiä? Näistä raaka-aineista koostuu alkukesän makein ja trooppisin maustettu uutustee: Rooibos Mango Pineapple.

Mitä Rooibos-tee on?

Rooibos-tee tosiaan ei ole virallisesti teetä, eli sitä ei oli valmistettu teepensaasta, eli Camellia sinensis-kasvista. Rooibosta kuitenkin kutsutaan Rooibos-teeksi, kuten yrttiteitäkin kutustaan ”teeksi/teiksi”, vaikka raaka-aineena juomissa ei ole käytetty itse teepensasta. Tee sanalla yleisesti arkikielessä tarkoitetaankin teen tapaan (yleensä kuumana) nautittavia haudukkeita, jonka pohjana voi olla joko teepensaan lehtiä tai muita kasveja, kuten kukkia tai yrttejä.

Rooibos-tee valmistetaan hernekasveihin kuuluvasta kapinroibospensaasta jota kasvaa ainoastaan pienillä alueilla Etelä-Afrikassa, ja yritykset viljellä rooibosta muualla ovatkin epäonnistuneet. Rooibos teen sato korjataan keväisin, ja työ tehdään pääosin käsin. Pensaista kerätään neulasmaiset lehdet ja vain ohuimmat varret. Ne muuttuvat punaisiksi, kun niitä kastellaan ja niiden annetaan hapettua taivasalla yön yli. Rooibos-tee siis hapetetaan mustan teen tavoin. Sitten massa levitetään kuivumaan aurinkoon ja steriloidaan höyryssä.

Rooibos-tee on kofeiinitonta, eikä se teen tavoin sisällä tanniineja, eli siitä puuttuu kitkerä ja kuiva maku, joka juurikin johtuu kofeiinista ja tanniineista. Rooibos maistuu pehmeältä ja hennon pähkinäiseltä, sekä se vaatii pitkän haudutuksen (5-10min) kiehuvan kuumassa vedessä (100°C). Liian lyhyt haudutus jättää rooibos-teen mauttomaksi ja laihaksi.

Kofeiiniton tuulahdus tropiikista: Rooibos Mango Pineapple- tee

Kermaisen makea Rooibos Mango Pineapple- tee on maustettu sokeroiduilla ananas- ja mangopaloilla, sekä ihastuttavilla keltaisilla auringonkukan terälehdillä.

Kaukana tylsästä ja yllätyksettömästä

Rooibos-teet saatetaan usein kokea tylsinä ja yllätyksettöminä, mutta aivan turhaan ja syyttä… Rooibos-tee on juomana itseasiassa yllättävän monipuolinen ja moneen soveltuva. Se toimii täydellisesti harmoniassa lämmittävissä chai-teesekoituksissa, kuten myös kesäisissä ja hedelmäisissä jääteissä sen pehmeytensä vuoksi. Rooibos Mango Pineapple on viimeintäänkin tee joka muuttaa ajatusmaailmaa rooibos-teestä ja sen mahdollisuuksista!

Rooibos Mango Pineapple- tee on erittäin pehmeä ja hedelmäinen, mutta olematta lainkaan esanssisen tai ällömakean makuinen. Rooiboksen hieman suklainen maku toimii täydellisesti mangon makeuden ja ananaksen happamuuden kanssa, luoden lopputuloksena pitkään makunsa säilyttävän ja lapsuuden kesät mieleen tuovan juoman!

  • Haudutus: 1–2 tl, 5–7 min, 100 °C
  • Maku pehmeä, suklainen ja trooppisen hedelmäinen
  • Toimii kuumana ja kylmänä!
  • Esteettisesti kaunis tee aidoilla hedelmillä
  • Rooibos-teessä korkea antioksidanttipitoisuus! Täältä voit lukea lisää antioksidanteista ja niiden terveysvaikutuksista kohdasta 1.

Ainesosat: Rooibos-tee, sokeroidut ananaspalat (ananas, sokeri) (15%), sokeroidut mangopalat (mango, sokeri) (10%), luontainen aromi, auringonkukan terälehtiä, maissitärkkelys.

Nyt Rooibos Mango Pineapple– tee Chayan verkkokaupassa ja myymälässä -15% perjantaihin 10.6.2022 saakka!

Ps. Rooibos Mango Pineapple- tee soveltuu mitä parhaimmiten jääteeksi. Luontaisesti makea Rooibos Mango Pineapple- tee on kuin luotu jääteeksi, eikä se tarvitse mielestämme mitään makeuttajaa mukaan, vaan on valmis juotavaksi ihan yksinään. Täältä löydät kattavan infopaketin ja reseptejä jääteen valmistukseen eri teelaaduista! Nautinnollisia ja kesäisen trooppisia teehetkiä kaikille!

Teksti: Miska Tuononen

Kuvat: Pinja Mitrovitch/pinaycocography

Tags

  • jäätee
  • kesätee
  • maustettu rooibos tee
  • Rooibos
  • Rooibos Mango Pineapple
  • uutuustee

Artikkelien selaus

7 hyvää terveyttä edistävää syytä juoda teetä!
Mitä on huippulaadukas japanilainen shincha-tee?

Jaa ajatuksia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avainsanat

  • darjeeling
  • fermentaatio
  • first flush
  • hapettuminen
  • hauduttaminen
  • intialainen tee
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • japanilainen vihreä tee
  • jasmiini
  • jasmiinitee
  • joulu
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kofeiiniton
  • matcha
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • Rooibos
  • ruusu
  • sencha
  • Tai Ping Hou Kui
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen haudutus
  • teen historia
  • teen maistelu
  • teen maku
  • terveysvaikutukset
  • valkoinen tee
  • vesi
  • Vihreä tee

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kahvi
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Katsaus vuoden 2022 blogipostauksiin!
  • Joulun herkullisimmat teet tuovat joulun maun kotiisi!
  • Joulupukin konttiin DIY kuorintavoide teestä!
  • Tee Japanissa – arjen piristys ja herkkuhetkien maustaja
  • Tai Ping Hou Kui – yksi Kiinan kymmenestä parhaasta teestä!
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi