Tänään Teetuokion blogissa tehdään matka trooppisten ja hedelmäisten makujen maailmaan. Miltä kuulostavaa makeat hedelmät kuten ananas ja mango? Sekä ripaus sokeria ja auringonkukan terälehtiä? Näistä raaka-aineista koostuu alkukesän makein ja trooppisin maustettu uutustee: Rooibos Mango Pineapple.

Mitä Rooibos-tee on?
Rooibos-tee tosiaan ei ole virallisesti teetä, eli sitä ei oli valmistettu teepensaasta, eli Camellia sinensis-kasvista. Rooibosta kuitenkin kutsutaan Rooibos-teeksi, kuten yrttiteitäkin kutustaan ”teeksi/teiksi”, vaikka raaka-aineena juomissa ei ole käytetty itse teepensasta. Tee sanalla yleisesti arkikielessä tarkoitetaankin teen tapaan (yleensä kuumana) nautittavia haudukkeita, jonka pohjana voi olla joko teepensaan lehtiä tai muita kasveja, kuten kukkia tai yrttejä.
Rooibos-tee valmistetaan hernekasveihin kuuluvasta kapinroibospensaasta jota kasvaa ainoastaan pienillä alueilla Etelä-Afrikassa, ja yritykset viljellä rooibosta muualla ovatkin epäonnistuneet. Rooibos teen sato korjataan keväisin, ja työ tehdään pääosin käsin. Pensaista kerätään neulasmaiset lehdet ja vain ohuimmat varret. Ne muuttuvat punaisiksi, kun niitä kastellaan ja niiden annetaan hapettua taivasalla yön yli. Rooibos-tee siis hapetetaan mustan teen tavoin. Sitten massa levitetään kuivumaan aurinkoon ja steriloidaan höyryssä.
Rooibos-tee on kofeiinitonta, eikä se teen tavoin sisällä tanniineja, eli siitä puuttuu kitkerä ja kuiva maku, joka juurikin johtuu kofeiinista ja tanniineista. Rooibos maistuu pehmeältä ja hennon pähkinäiseltä, sekä se vaatii pitkän haudutuksen (5-10min) kiehuvan kuumassa vedessä (100°C). Liian lyhyt haudutus jättää rooibos-teen mauttomaksi ja laihaksi.
Kofeiiniton tuulahdus tropiikista: Rooibos Mango Pineapple- tee

Kaukana tylsästä ja yllätyksettömästä
Rooibos-teet saatetaan usein kokea tylsinä ja yllätyksettöminä, mutta aivan turhaan ja syyttä… Rooibos-tee on juomana itseasiassa yllättävän monipuolinen ja moneen soveltuva. Se toimii täydellisesti harmoniassa lämmittävissä chai-teesekoituksissa, kuten myös kesäisissä ja hedelmäisissä jääteissä sen pehmeytensä vuoksi. Rooibos Mango Pineapple on viimeintäänkin tee joka muuttaa ajatusmaailmaa rooibos-teestä ja sen mahdollisuuksista!
Rooibos Mango Pineapple- tee on erittäin pehmeä ja hedelmäinen, mutta olematta lainkaan esanssisen tai ällömakean makuinen. Rooiboksen hieman suklainen maku toimii täydellisesti mangon makeuden ja ananaksen happamuuden kanssa, luoden lopputuloksena pitkään makunsa säilyttävän ja lapsuuden kesät mieleen tuovan juoman!
- Haudutus: 1–2 tl, 5–7 min, 100 °C
- Maku pehmeä, suklainen ja trooppisen hedelmäinen
- Toimii kuumana ja kylmänä!
- Esteettisesti kaunis tee aidoilla hedelmillä
- Rooibos-teessä korkea antioksidanttipitoisuus! Täältä voit lukea lisää antioksidanteista ja niiden terveysvaikutuksista kohdasta 1.

Nyt Rooibos Mango Pineapple– tee Chayan verkkokaupassa ja myymälässä -15% perjantaihin 10.6.2022 saakka!
Ps. Rooibos Mango Pineapple- tee soveltuu mitä parhaimmiten jääteeksi. Luontaisesti makea Rooibos Mango Pineapple- tee on kuin luotu jääteeksi, eikä se tarvitse mielestämme mitään makeuttajaa mukaan, vaan on valmis juotavaksi ihan yksinään. Täältä löydät kattavan infopaketin ja reseptejä jääteen valmistukseen eri teelaaduista! Nautinnollisia ja kesäisen trooppisia teehetkiä kaikille!
Teksti: Miska Tuononen
Kuvat: Pinja Mitrovitch/pinaycocography