• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
Kiinalainen vihreä tee, Reseptit  /  21.5.2014

Kesän raikkain juoma: omatekoinen jäätee

by Aino Partonen

P1020446

Lämpimät säät suosivat jo, vaikka on vasta toukokuu. Menojuomaksikin sopiva, sokeriton jäätee on helppoa valmistaa ihan itse.  Eilisiltana laskin kylmää vettä lasikannuun, asetin sopivankokoisen siivilän kannun suuhun ja ripottelin siivilään jasmiiniteetä. Havaitsin tässä vaiheessa, että jääkaapissa ei ollut tilaa kannulle, mutta ei hätää, iskin kokonaisuuden kannen kera keittiön pöydälle.  Aamulla tarkistin maun: Hyvää tuli!

Ohjeita

Jääteen voi valmistaa hitaasti viileällä uutoksella tai nopeasti, samaan tapaan kuin tekisi kuumaa teetä, mutta viilentämällä teen sitten huoneenlämpöön ja lisäämällä runsain mitoin jäitä. Itse suosin kylmää haudutusta, joka ei tuo esiin niin paljon kitkeryyttä.  Jos laittaa vain enemmän lehtiä, viileäkin haudutus tulee nopeasti valmiiksi.

Vinkki: monet mustat ja vihreät maustetut teet maistuvat jäisinä makeilta, jos niihin on sekoitettu esimerkiksi kuivattuja hedelmiä.  Myös pakastemansikoin ja -marjoin voi viilentää jääteen, jolloin syntyy eräänlainen jäätee-sangria!

Artikkelien selaus

Matchaan voi jäädä koukkuun
Chai-tee, teelaadut reseptit ohjeet

Jaa ajatuksia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avainsanat

  • 1800-luku
  • darjeeling
  • fermentaatio
  • first flush
  • hauduttaminen
  • intialainen tee
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • japanilainen vihreä tee
  • jasmiini
  • jasmiinitee
  • Keemun
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen musta tee
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kofeiiniton
  • matcha
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • ruusu
  • sencha
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen historia
  • teen maistelu
  • teen maku
  • terveysvaikutukset
  • Tianfuxiang 7572 shu 2007
  • valkoinen tee
  • vesi
  • Vihreä tee
  • yrttitee

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kahvi
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Kermaleivoksen ja vahvan Puerh-teen täydellinen harmonia: Pistaasi Puerh- tee!
  • Teenjuojan vuoden kohokohta – kevään 2022 vihreät teet ovat saapuneet!
  • Teekukat – Yunnanilainen käsityönä valmistettu artesaanitee!
  • Hienostuneen ja elegantin Afternoon Tean salat- järjestä iltapäivätee kotonasi!
  • Suomen teehistoriaa osa 2: Tee Suomessa 1800-luvulla.
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi