• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
Musta tee  /  18.2.2016

Lääke teepussitraumoihin: Darjeeling First Flush

by Katja

Lapsuuden pussiteetraumoista johtuen en ole juonut mustaa teetä lähes ollenkaan, en eteenkään maustamatonta. Ehkä voisin viimeinkin päästää irti näistä traagisista muistoista, joissa samaa pussia lillutellaan päivästä toiseen, muistoista joissa joku aina on sitä mieltä että hyvinhän siitä vielä makua tulee. Kyllä, nyt tätä kirjoittaessa olisi korkea aika päästää näistä muistoista irti.

Taaemmassa teekupissa Singtom Darjeeling First Flush [klik], edempänä Jungpana First Flush [klik]. Kuvassa hauteet näyttävät olevan samaa sävyä, todellisuudessa Singtom on väriltään aavistuksen kultaisempi.

Intialaisen Darjeelingin ensisadoista (First Flush) on helppo aloittaa kai siinäkin mielessä, että jos ei vielä hauteen vaaleahko väri ei epäilytä, niin viimeistään haudutettujen teelehtien väriä katsoessa alkaa miettiä, että no joo, aika vaaleaa sävyähän tämä on. Kevään ensisatoja hapetetaan niin vähän, että ne ovat vielä aika lähellä vihreää.

Lopulta nämä molemmat teet ovat todella makeita. Yllätyin taas. Tosin vaikka teelehtien väri on kovin vihreä ja hapetusaste kevyt, maistuvat nämä molemmat suuhuni selkeästi mustalta teeltä – joskin kevyemmilta, niin kovin pehmeämmiltä. Hentoudessa on kuitenkin kirpeä reuna, joka tuo teehen aromikasta särmää. Etenkin Jungpanassa, jossa on rikotummat teelehdet, on paljon mausteisuutta. En osannut ollenkaan odottaa sitä. Singtomissa teen kirpeä reuna on tasaisempi, toisaalta erittäin raikas.

Kumpikaan näistä ei noussut henkilökohtaiselle lemppariteelistalleni, mutta nämä olivat oikein hyvää siedätyshoitoa vanhoille traumoille. En muuten varmasti ole ainoa jonka lapsuudessa on uitettu samaa teepussia päivästä toiseen ja teekupista toiseen. Voisin ehdottomasti suositella näitä samaa kokeneille, lisäksi luulen että Jungpanassa piilevä mausteisuus miellyttäisi niitäkin, jotka jo valmiiksi rakastavat mustaa teetä.

Tags

  • darjeeling
  • darjeeling first flush
  • intialainen tee
  • maustamaton musta tee

Artikkelien selaus

Milky Oolong ja ujouden syvin olemus
Ylellisyyttä arkeen teekukilla

Jaa ajatuksia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avainsanat

  • darjeeling
  • fermentaatio
  • first flush
  • hapettuminen
  • hauduttaminen
  • intialainen tee
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • japanilainen vihreä tee
  • jasmiini
  • jasmiinitee
  • joulu
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kofeiiniton
  • matcha
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • Rooibos
  • ruusu
  • sencha
  • Tai Ping Hou Kui
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen haudutus
  • teen historia
  • teen maistelu
  • teen maku
  • terveysvaikutukset
  • valkoinen tee
  • vesi
  • Vihreä tee

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kahvi
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Katsaus vuoden 2022 blogipostauksiin!
  • Joulun herkullisimmat teet tuovat joulun maun kotiisi!
  • Joulupukin konttiin DIY kuorintavoide teestä!
  • Tee Japanissa – arjen piristys ja herkkuhetkien maustaja
  • Tai Ping Hou Kui – yksi Kiinan kymmenestä parhaasta teestä!
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi