• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
kiinalainen teekulttuuri, Kiinalainen vihreä tee, Teen historia, Yleinen  /  20.6.2016

Longjing – Kiinan teeaarre

by Matias

gt longjing puits du dragon

Longjing Puits du Dragon on korkealaatuinen vihreä tee. Eikä kyseessä ole mikä tahansa kiinalainen tee, sillä longjingiä pidetään laajalti Kiinan parhaimpana teelaatuna.

Longjingin nimi tarkoittaa kirjaimellisesti lohikäärmekaivoteetä. Tee tunnetaan jo tuhansien vuosien takaa ja se on aina ollut oppineiden ja aateliston suosiossa.

Lonjingistä tekee erinomaisen sen ainutlaatuinen tuoksu ja maku. Teessä on herkullinen pähkinäinen ja kermainen tuoksu sekä tuore, makea ja täyteläinen maku. Hyvästä longjingistä voi saada noin kolme tai neljä haudutusta.

Myös ulkonäöltään longjing eroaa muista kiinalaisista vihreistä teelaaduista. Prosessointivaiheessa teenkäsittelijä painelee lehtiä käsillään samalla kun ne paahtuvat suurissa wokkipannuissa. Näin syntyy litteä lastumainen lehti.

Puits du Dragon on poimittu huhtikuussa kevään sateiden jälkeen. Kiinassa kevään ensimmäinen sato poimitaan ennen sateita eli ennen qingming-juhlaa maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa. Ennen sateita poimittu tee on usein vehreämpää, mutta myös miedomman ja hienovaraisemman makuista.

Sateiden jälkeen poimittu Puits du Dragon on laadultaan tasapainoinen longjing, sillä lehdet on poimittu kevään nuoresta kasvustosta. Sadetta saanut teekasvi tuottaa runsaasti lehtiä, johon pakkautuu makuaineita, johtaen pyöreään ja maukkaaseen teehen. Puits du Dragonissa sateen kosteuden ja keväisen tuoreuden voi lähes maistaa maussa.

Näytä tuote kaupassa

 

Tags

  • historia
  • kiina
  • kiinalainen
  • Vihreä tee

Artikkelien selaus

Teevälineiden puhdistaminen
Miten valkoinen tee erottuu vihreästä teestä?

Jaa ajatuksia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avainsanat

  • darjeeling
  • fermentaatio
  • first flush
  • hapettuminen
  • hauduttaminen
  • intialainen tee
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • japanilainen vihreä tee
  • jasmiini
  • jasmiinitee
  • joulu
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kofeiiniton
  • matcha
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • Rooibos
  • ruusu
  • sencha
  • Tai Ping Hou Kui
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen haudutus
  • teen historia
  • teen maistelu
  • teen maku
  • terveysvaikutukset
  • valkoinen tee
  • vesi
  • Vihreä tee

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kahvi
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Katsaus vuoden 2022 blogipostauksiin!
  • Joulun herkullisimmat teet tuovat joulun maun kotiisi!
  • Joulupukin konttiin DIY kuorintavoide teestä!
  • Tee Japanissa – arjen piristys ja herkkuhetkien maustaja
  • Tai Ping Hou Kui – yksi Kiinan kymmenestä parhaasta teestä!
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi