Hei, nimeni on Aino, olen teenarkkari.
Kiireen keskellä tai hitaasti vauhtiin pääsevinä aamuina saatan nauttia matchaa vain siksi että se todellakin piristää (kofeiinin vaikutus), mutta myös rauhoittaa (l-teaniinin vaikutus). Matchaa vahvempaa teelajia ei taida olla olemassakaan. Se on myös yllättävän helppo ja nopea tee valmistaa sekä juoda muutamalla hörppäyksellä. Tunnustan, että minusta matcha-tee on paras vihreä tee.
Matcha sisältää runsaasti C-vitamiinia ja flavonoideja ja koska tee on niin vahva, voisin hyvin kuvitella, että kaikki terveelliset aineet imeytyvät siitä minuun. Yhdistyn vihreään luovaan voimaan!
Ohjeita
Arkikäytössä Matcha kannattaa siivilöidä jo edellisenä iltana ja laittaa jääkaappiin tiiviissä purkissa. Vesi keitetään vedenkeittimellä siihen vaiheeseen kun alkaa kuulua kohinaa. Mitataan kukkurallinen teelusikallinen (kaksi chashaku-bambulusikallista) teetä maljaan, kaadetaan maljan reunaa myöten alle desi vettä teen päälle. Vispataan kunnes tee vaahtoutuu tasaisesti. Alkuun voi nauttia makeisia.
Tykkään vihreästä teesta sen kaikissa muodoissaan, mutta kyllä matcha vaan on parasta 🙂 Osa sen viehätyksestä – ihanan maun lisäksi – liittyy varmaan siihen, että sitä ei nauti joka päivä, joten sen juominen on aina vähän erityistilaisuus.
Matchaa voi käyttää myös leivonnassa. Itse ole tehnyt siitä esimerkiksi keksejä, joihin on ohje täällä: http://maikinmokomin.blogspot.fi/2014/10/matchaseesami-keksit.html
Ehkä voisitte tässä blogissa kirjoittaa matchasta leivonnassa? 🙂
Pistän mieleen, jonkin verran olen leiponut matchan kanssa (esimerkiksi valkosuklaa-macadamia muffineita) ja hyvät reseptit kannattaa aina jakaa.