• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
Japanilainen vihreä tee, Matcha, Teen terveysvaikutukset  /  20.5.2014

Matchaan voi jäädä koukkuun

by Aino Partonen

P1020443

 

Hei, nimeni on Aino, olen teenarkkari.

Kiireen keskellä tai hitaasti vauhtiin pääsevinä aamuina saatan nauttia matchaa vain siksi että se todellakin piristää (kofeiinin vaikutus), mutta myös rauhoittaa (l-teaniinin vaikutus).  Matchaa vahvempaa teelajia ei taida olla olemassakaan.  Se on myös yllättävän helppo ja nopea tee valmistaa sekä juoda muutamalla hörppäyksellä. Tunnustan, että minusta matcha-tee on paras vihreä tee.

Matcha sisältää runsaasti C-vitamiinia ja flavonoideja ja koska tee on niin vahva, voisin hyvin kuvitella, että kaikki terveelliset aineet imeytyvät siitä minuun.  Yhdistyn vihreään luovaan voimaan!

P1020413

 

Ohjeita

Arkikäytössä Matcha kannattaa siivilöidä  jo edellisenä iltana ja laittaa jääkaappiin tiiviissä purkissa.  Vesi keitetään vedenkeittimellä siihen vaiheeseen kun alkaa kuulua kohinaa.  Mitataan kukkurallinen teelusikallinen (kaksi chashaku-bambulusikallista) teetä maljaan, kaadetaan maljan reunaa myöten alle desi vettä teen päälle. Vispataan kunnes tee vaahtoutuu tasaisesti.  Alkuun voi nauttia makeisia.

Artikkelien selaus

Teetaidetta Chayassa
Kesän raikkain juoma: omatekoinen jäätee

2 comments

  • Maikki
    18.10.2014

    Tykkään vihreästä teesta sen kaikissa muodoissaan, mutta kyllä matcha vaan on parasta 🙂 Osa sen viehätyksestä – ihanan maun lisäksi – liittyy varmaan siihen, että sitä ei nauti joka päivä, joten sen juominen on aina vähän erityistilaisuus.

    Matchaa voi käyttää myös leivonnassa. Itse ole tehnyt siitä esimerkiksi keksejä, joihin on ohje täällä: http://maikinmokomin.blogspot.fi/2014/10/matchaseesami-keksit.html

    Ehkä voisitte tässä blogissa kirjoittaa matchasta leivonnassa? 🙂

    Reply
  • Aino Partonen
    30.5.2015

    Pistän mieleen, jonkin verran olen leiponut matchan kanssa (esimerkiksi valkosuklaa-macadamia muffineita) ja hyvät reseptit kannattaa aina jakaa.

    Reply

Jaa ajatuksia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avainsanat

  • darjeeling
  • fermentaatio
  • first flush
  • hapettuminen
  • hauduttaminen
  • intialainen tee
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • japanilainen vihreä tee
  • jasmiini
  • jasmiinitee
  • joulu
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kofeiiniton
  • matcha
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • Rooibos
  • ruusu
  • sencha
  • Tai Ping Hou Kui
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen haudutus
  • teen historia
  • teen maistelu
  • teen maku
  • terveysvaikutukset
  • valkoinen tee
  • vesi
  • Vihreä tee

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kahvi
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Katsaus vuoden 2022 blogipostauksiin!
  • Joulun herkullisimmat teet tuovat joulun maun kotiisi!
  • Joulupukin konttiin DIY kuorintavoide teestä!
  • Tee Japanissa – arjen piristys ja herkkuhetkien maustaja
  • Tai Ping Hou Kui – yksi Kiinan kymmenestä parhaasta teestä!
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi