• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
Maustettu tee, Oolong tee  /  6.12.2015

Milky Oolong ja ujouden syvin olemus

by Katja

Milky Oolong, tuttavallisemmin maito-oolong, on saanut nimensä siitä, kun valmistusprosessin yhteydessä kokonaiset teepensaan lehdet maitohöyrytetään ennen oolong-teille tyypillistä lehtien rullausta. Olen ollut monia vuosia niin kiintynyt tähän teehen, että olen ominut nimen Milky Oolong netissä käyttämäkseni nimimerkiksi. Tässä postauksessa aion kertoa miksi.

01

02

Oolongeilla on tapana olla ensi alkuun ujohkoja. Käärityt teelehdet ovat pieniä nykeröitä kuin kylmässä säässä vapisevat ihmiset. Tätä postausta varten haudutin yllä näkyvät nykeröt neljästi:

Ensimmäinen haudutus: 2,5 min, 85°C
Toinen haudutus: 2,5 min, 85°C
Kolmas haudutus: 3 min, 90°C
Neljäs haudutus: 4 min, 90°C

Haudutus haudutukselta maito-oolong aukeaa kuin ujo ihminen tapaaminen tapaamiselta. Ensimmäisessä haudutuksessa maistuu kyllä maito-oolongin makeus ja pehmeys, mutta sen kermaisuudessa on suora reuna,  sen vaniljaisuus on vain aavistus tulevasta, suutuntuma on toistaiseksi ohut, sen persoona on vielä kätkeytynyt salaperäisyyden silkkisiin verhoihin.

03

Vielä toinenkin haudutus on hento, mutta suutuntuman silkissä on selkeä kaunis vanilja.  Kermaisuuden suora reuna on jo alkanut pehmetä, pyöreytyä. Sihdissä teelehdet ovat jo alkaneet aueta: aluksi sihdin pohja juuri ja juuri näkyvissä, nyt lehdet aukenevat kuin versot kevään leutoudessa. Vaniljaisuus kietoo sinut silkkiin, alat ymmärtää, että hennon ujouden alla on vahva persoona, joka kolmannella haudutuksella on jo hurmannut sinut. Jokainen siemaus on kermaa, maistat oolong-teelle tyypillisen pyöreyden, tämä on se hetki kun näet ujon ihmisen nauravan ensimmäisen kerran täydestä sydämestään. Vanilja on muuttumassa sametiksi.

04

05

Neljällä haudutuksella maistat miten vanilja ja kerma ovat yhdistyneet muuttaen silkin täydeksi sametiksi. Salaisuudet ovat auenneet ja täyttäneet niin sihdin kuin sydämesi. Teelehdet, jotka aluksi olivat pelkkiä viimassa vapisevia ihmisiä, ovat paljastaneet sinulle todellisen olemuksensa. Silti voit maistaa maito-oolongin maussa vielä aavistuksen sitä vienoa salaperäisyyttä, johon alunperin annoit itsesi hukkua ja rakastua.

P.S. tästä linkistä löydät Matiaksen aiemmin kirjoittaman postauksen, joka johtaa sinut oolong-teen alkuperän jäljille.

Tags

  • hauduttaminen
  • milky oolong
  • oolong

Artikkelien selaus

Teen hauduttaminen on tarkkaa puuhaa
Lääke teepussitraumoihin: Darjeeling First Flush

Jaa ajatuksia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avainsanat

  • 1800-luku
  • darjeeling
  • fermentaatio
  • first flush
  • hauduttaminen
  • intialainen tee
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • japanilainen vihreä tee
  • jasmiini
  • jasmiinitee
  • Keemun
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen musta tee
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kofeiiniton
  • matcha
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • ruusu
  • sencha
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen historia
  • teen maistelu
  • teen maku
  • terveysvaikutukset
  • Tianfuxiang 7572 shu 2007
  • valkoinen tee
  • vesi
  • Vihreä tee
  • yrttitee

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kahvi
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • 7 hyvää terveyttä edistävää syytä juoda teetä!
  • Kermaleivoksen ja vahvan Puerh-teen täydellinen harmonia: Pistaasi Puerh- tee!
  • Teenjuojan vuoden kohokohta – kevään 2022 vihreät teet ovat saapuneet!
  • Teekukat – Yunnanilainen käsityönä valmistettu artesaanitee!
  • Hienostuneen ja elegantin Afternoon Tean salat- järjestä iltapäivätee kotonasi!
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi