Puerh-tee tunnetaan siitä, että teelehdet painetaan isoiksi teekakuiksi, joiden laatu paranee iätessään. Teekakkuja on kuitenkin monta erilaista. Tässä ovat yleisimmät muodot, joissa teekakkuja tuotetaan.
Bingcha
Bing on ehkä yleisin puerh-kakun muoto. Niitä voidaan tuottaa erikokoisia, mutta yleisin koko on 357g. Bingchaa myydään usein seitsemän teekakun erissä, jotka on kääritty bambulehtiin.
Tuocha
Tuocha tarkoittaa pesää tai kulhoa, koska se muistuttaa muodoltaan linnunpesää. Yleisin tuocha-koko on 100g.
Zhuancha
Zhuancha on alkuperäinen ”teetiili”, jolla kiinalaiset kävivät kauppaa rajan takana asuvien kansojen kanssa. Teetiilit saattavat painaa 100-1000g. Usein niihin käytetty lehtimateriaali on hieman alempilaatuista.
Fangcha
Fangcha muistuttaa muodoltaan teetiiliä, mutta se on neliön muotoinen ja sen pinnalle on usein painettu tekstiä tai kuvia. Useimmiten nämä teekakut painavat 100-200g.
Jincha
Tätä muotoa kutsutaan joskus myös sieniteeksi, koska sen muoto muistuttaa sienen lakkia ja jalkaa. Tämän muotoiset teekakut on useimmiten tarkoitettu vietäväksi tiibetiläisille markkinoille. Yleisimmät koot ovat 250g tai 300g.
Jingua
Jingua muistuttaa muodoltaan tuochaa, mutta siinä on pitkittäisiä juovia, jotka saavat sen muistuttamaan melonia. Keisarille tarjotut kallisarvoiset teet oli usein painettu tähän muotoon. Suuria Jingua-kakkuja kutsuttiin myös ”ihmispääteeksi”, koska ne muistuttivat kooltaan ihmisen päätä, joka esitettiin keisarille voitetun vihollisen pään tavoin.
Maocha
Viimeisenä ei pidä myöskään unohtaa, ettei kaikkea puerhia paineta teekakuiksi. Irtolehtistä puerhia kutsutaan maochaksi, ja joskus tee jätetään tahallaan irtolehtiseksi tai joskus ylijäämätee jää vain painamatta kakuiksi. Maocha ikääntyy nopeammin, jonka vuoksi vanhaa irtolehtistä teetä on paljon tarjolla.