• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
Yleinen  /  28.11.2014

Teekannun käyttöönotto

by Matias

chaozhou2

Savista teekannua pidetään yleisesti parhaimpana teevälineenä teen hauduttamiseen. Erityisen maineikkaita ovat yixing-savesta valmistetut kannut.

Kun teekannu on hankittu, seuraa kysymys: mitä kannulle pitäisi tehdä?

Useimmiten suositellaan, että kannu ajetaan sisään ennen varsinaista käyttöä. Tämän voi tehdä muutamalla eri tavalla. Kannussa voi hauduttaa vahvaa teetä yön yli, jättää sen sitten kuivumaan ja toistaa toimenpiteen muutaman kerran. Toiset keittävät kannua vedessä, johon on lisätty teelehtiä.

Vaihtoehtoisesti voit vain huuhdella teekannun pölystä ja alkaa hauduttamaan siinä teetä. Jokainen savikannu vaatii oman aikansa ennen kuin se on ”ajettu sisään”. Edellä mainitut toimenpiteet voivat edesauttaa kannun sisäänajamisessa, mutta siitä ei ole mitään takeita.

Jokainen teekannu on erilainen. Toisista on vaikea huomata eroa uuden ja sisäänajetun kannun välillä, kun taas toisissa uusi kannu hauduttaa selkeästi mauttomampaa teetä kuin sisäänajettu kannu. Mauttomuus johtuu siitä, että huokoinen savi imee itseensä teen makuja. Kun saven huokoset on kyllästetty, teen makukin selkenee.

Kun kannu on ajettu sisään, sen huomaa. Vaikutus ei välttämättä ole suuri, mutta jos hauduttaa säännöllisesti teetä tietyssä kannussa, sen oppii tuntemaan tarpeeksi hyvin huomatakseen pienetkin muutokset. Toisissa kannuissa kyse saattaa olla kuukausien päivittäisistä haudutuksista, toisissa puhutaan jopa vuosista.

Teekannun huoltaminen vaatii siis aikaa. Mutta kun kannu on kunnolla kypsynyt, sen suorituskyky ainoastaan paranee päivä päivältä.

Tags

  • haudutus
  • teekannu
  • teeväline

Artikkelien selaus

Veden keittämisen taito
Teelehtien säilyvyys

Jaa ajatuksia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avainsanat

  • darjeeling
  • fermentaatio
  • first flush
  • hapettuminen
  • hauduttaminen
  • intialainen tee
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • japanilainen vihreä tee
  • jasmiini
  • jasmiinitee
  • joulu
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kofeiiniton
  • matcha
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • Rooibos
  • ruusu
  • sencha
  • Tai Ping Hou Kui
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen haudutus
  • teen historia
  • teen maistelu
  • teen maku
  • terveysvaikutukset
  • valkoinen tee
  • vesi
  • Vihreä tee

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kahvi
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Katsaus vuoden 2022 blogipostauksiin!
  • Joulun herkullisimmat teet tuovat joulun maun kotiisi!
  • Joulupukin konttiin DIY kuorintavoide teestä!
  • Tee Japanissa – arjen piristys ja herkkuhetkien maustaja
  • Tai Ping Hou Kui – yksi Kiinan kymmenestä parhaasta teestä!
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi