• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
Yleinen  /  12.4.2021

Teen loputtomat mahdollisuudet: Teetuokion uusi kirjoittaja esittäytyy!

by Miska Tuononen

Hei kaikki lukijat ja Teetuokion blogin ääreen eksyneet. Saanen esitellä itseni, blogin uusi kirjoittajanne!

Olen Miska, 28-vuotias kyltymättömän janoinen teeharrastaja Helsingistä, jolta löytyy myös taustaa ja koulutus rohtojen ja yrttien parista. Teetä olen harrastanut aktiivisesti jo yli 10-vuotta ja joskus minut on saattanut nähdä jopa teekauppa Chayankin tiskin takana.

Teeharrastajana minulta löytyy taskuistani useita teenhuuruisia matkoja ja kokemuksia Kiinasta ja Taiwanista, kuten myös hiukan Japanista ja Intiastakin. Muistan rakastuneeni teehen jo lapsena, kun ensimmäistä kertaa pääsin maistamaan teetä mummolassa Liptonin Earl Greyn muodossa. Vaikka kyseessä olikin vain tavallinen pussitee, niin kuitenkin tuo mystisen samettinen juoma, jossa bergamotin aromi yhdistyi vahvaan mustaan teehen sai minut ensisilmäyksellä rakastumaan kyseiseen juomaan. Juomaan joka samalla rauhoitti, piristi ja vahvisti minua… Mitä tämä juoma oikein on? Halusin tietää lisää.

Myöhemmin kulinarismista kiinnostuneena lähdin ravintolakouluun opiskelemaan makujen saloja ja siitä jatkokouluttauduinkin baarimestariksi nestemäisistä aistielämyksistä innostuneena. Nämä vuodet ja ura ovat nyt jo kaukana historiassa, mutta kuitenkin rakkauteni juomia ja makuja kohtaan elää yhä kyltymättömänä.

Tee ja haudukkeet ovatkin aina olleet minulle ne juomien kuninkaat, loputtomasti mielenkiintoani kutkuttavat, kulttuureita ja ihmisiä yhdistävät nautinnon lähteet. Tee on juoma, joka sopii elämän jokaiseen hetkeen, iloon ja suruun.

Teenjuojana olen fiilistelijä ja tyyppi, joka rakastaa etsiä jokaiseen tunnelmaan ja hetkeen juuri sen sopivimman teen. Parhaimmillaan tee kohottaa tunnelmaa ja tekee hetkistä ikimuistoisempia ja nautinnollisempia, vähän kuin hyvän viinin tavoin. Tee kuitenkin kirkastaa ajatuksia ja mieltämme, toisin kuin viini, vaikka joskus niin luulemmekin.

Teen juonti on minulle vahvasti esteettinen kokemus, ja teetä juodessani kohokohtana onkin sopivimpien valmistusvälineiden ja tarjoiluastioiden valinta. Läpinäkyvää kristallista kuppia valkoiselle teelle, jotta kaikki hempeät värihäivähdykset olisivat havaittavissa, kun taas englantilaistyylisen aamuteen juominen ”mummokupista” tassineen tekee aamuista kuninkaallisia. Teen juonti on elämys ja aina matka jonnekkin.

Teen ja kulinarismin suhteen olen utelias eksperimentalisti ja teksteissäni tullaan ainakin käsittelemään eri teiden ja teelaatujen makumaailmoihin syventymistä, niiden eroavaisuuksia, analysointia ja makuvivahteiden löytämistä. Kuten myös teen käyttöä laajemmin keittiössä ja juomissa, teen ja ruokien yhdistelemistä, kotitekoisia teekutsuja ja mm. itä-Aasian teekulttuuria, esteettisiä kuvia unohtamatta! Tykkään kokeilla, yllättyä ja löytää uutta.

Minulle tärkeintä ja inspiroivinta onkin laajentaa teenjuonnin kulttuuria ja tuoda tee juomana ja elintarvikkeena rohkeammin mukaan ihmisten arkeen kuin juhlaankin! Missioni tämän blogin kautta onkin innostaa, inspiroida ja ilostuttaa lukijoita rakastumaan teehen vielä syvemmin… <3

Palataan pian blogitekstien merkeissä! 

Tee olkoon se lämmin ja lempeä syli, joka ottaa meidät vastaan, aina kun sitä kaipaamme.

Miska

Tags

  • esittäytyminen
  • tee
  • teefilosofia

Artikkelien selaus

Wuyi Yan Cha – Korkealaatuinen tumma oolong-tee
Hurmaava jasmiini: Kuinka aito jasmiinitee valmistetaan?

Jaa ajatuksia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avainsanat

  • darjeeling
  • fermentaatio
  • first flush
  • hapettuminen
  • hauduttaminen
  • intialainen tee
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • japanilainen vihreä tee
  • jasmiini
  • jasmiinitee
  • joulu
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kofeiiniton
  • matcha
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • Rooibos
  • ruusu
  • sencha
  • Tai Ping Hou Kui
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen haudutus
  • teen historia
  • teen maistelu
  • teen maku
  • terveysvaikutukset
  • valkoinen tee
  • vesi
  • Vihreä tee

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kahvi
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Katsaus vuoden 2022 blogipostauksiin!
  • Joulun herkullisimmat teet tuovat joulun maun kotiisi!
  • Joulupukin konttiin DIY kuorintavoide teestä!
  • Tee Japanissa – arjen piristys ja herkkuhetkien maustaja
  • Tai Ping Hou Kui – yksi Kiinan kymmenestä parhaasta teestä!
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi