• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
Musta tee, Reseptit, Yleinen  /  4.6.2014

Terassisään teeherkut

by Aino Partonen

P1020451

 

Tee maistuu jo parvekkeella.  Ensimmäistä kertaa koitin myös leipoa skonsseja, näiden mausteena on  kuivattua mustikkaa. Sokeroimaton kermavaahto korvaa clotted creamin, joka valmistetaan perinteisesti homogenoimattomasta ja pastoröimattomasta maidosta. Kupissa hunajainen musta tee Kiinasta: Tanyang gongfu.

Maitotee on herkku, josta en osannut vielä nauttia vuosi sitten. Myös Assam-teetä on näissä kuvioissa kulunut, mutta välillä menee sormi suuhun kun en tiedä mitä teetä koittaa maidon kanssa.

Mistä teestä te nautitte maidolla? Kertokaa kommenteissa suosikkinne.


 

Skonssien resepti BBC:n mukaan

225g jauhoja

2 tl leivinjauhetta

Ripaus suolaa

55g voita

25g hienoa sokeria

1,5 dl maitoa

Munaa tai maitoa voiteluun ennen paistamista.

Kermaa ja hilloa päällysteeksi ennen nauttimista.

Uuni lämmitetään 220 asteeseen. Leivinpaperi voidellaan kevyesti. Jauho, leivinjauhe ja suola sekoitetaan astiassa ja huoneenlämmössä pehmennyt voi hierotaan joukkoon. Lisätään sokeri ja maito. Taikinan pitäisi olla pehmeää. Levitä pöydälle kevyesti jauhoja ja työstä kevyesti. Tee noin 2 cm paksuja pyöreitä skonsseja. Taikinamuotteja voi käyttää apuna leikkaamiseen, mutta muotoilu onnistuu käsinkin. Voitele ja paista noin 12 – 15 minuuttia.

Artikkelien selaus

Chai-tee, teelaadut reseptit ohjeet
Japanin soturit ja teen tie Osa 1

Jaa ajatuksia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avainsanat

  • darjeeling
  • fermentaatio
  • first flush
  • hapettuminen
  • hauduttaminen
  • intialainen tee
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • japanilainen vihreä tee
  • jasmiini
  • jasmiinitee
  • joulu
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kofeiiniton
  • matcha
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • Rooibos
  • ruusu
  • sencha
  • Tai Ping Hou Kui
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen haudutus
  • teen historia
  • teen maistelu
  • teen maku
  • terveysvaikutukset
  • valkoinen tee
  • vesi
  • Vihreä tee

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kahvi
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Katsaus vuoden 2022 blogipostauksiin!
  • Joulun herkullisimmat teet tuovat joulun maun kotiisi!
  • Joulupukin konttiin DIY kuorintavoide teestä!
  • Tee Japanissa – arjen piristys ja herkkuhetkien maustaja
  • Tai Ping Hou Kui – yksi Kiinan kymmenestä parhaasta teestä!
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi