• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
Musta tee, Reseptit, Yleinen  /  4.6.2014

Terassisään teeherkut

by Aino Partonen

P1020451

 

Tee maistuu jo parvekkeella.  Ensimmäistä kertaa koitin myös leipoa skonsseja, näiden mausteena on  kuivattua mustikkaa. Sokeroimaton kermavaahto korvaa clotted creamin, joka valmistetaan perinteisesti homogenoimattomasta ja pastoröimattomasta maidosta. Kupissa hunajainen musta tee Kiinasta: Tanyang gongfu.

Maitotee on herkku, josta en osannut vielä nauttia vuosi sitten. Myös Assam-teetä on näissä kuvioissa kulunut, mutta välillä menee sormi suuhun kun en tiedä mitä teetä koittaa maidon kanssa.

Mistä teestä te nautitte maidolla? Kertokaa kommenteissa suosikkinne.


 

Skonssien resepti BBC:n mukaan

225g jauhoja

2 tl leivinjauhetta

Ripaus suolaa

55g voita

25g hienoa sokeria

1,5 dl maitoa

Munaa tai maitoa voiteluun ennen paistamista.

Kermaa ja hilloa päällysteeksi ennen nauttimista.

Uuni lämmitetään 220 asteeseen. Leivinpaperi voidellaan kevyesti. Jauho, leivinjauhe ja suola sekoitetaan astiassa ja huoneenlämmössä pehmennyt voi hierotaan joukkoon. Lisätään sokeri ja maito. Taikinan pitäisi olla pehmeää. Levitä pöydälle kevyesti jauhoja ja työstä kevyesti. Tee noin 2 cm paksuja pyöreitä skonsseja. Taikinamuotteja voi käyttää apuna leikkaamiseen, mutta muotoilu onnistuu käsinkin. Voitele ja paista noin 12 – 15 minuuttia.

Artikkelien selaus

Chai-tee, teelaadut reseptit ohjeet
Japanin soturit ja teen tie Osa 1

Avainsanat

  • elementti
  • fermentaatio
  • gongfu
  • hauduttaminen
  • haudutus
  • historia
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kitkerä
  • kofeiiniton
  • matcha
  • maustamaton musta tee
  • maustettu tee
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • puhdistaminen
  • sencha
  • shincha
  • Tai Ping Hou Kui
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teearvio
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen historia
  • teen maustaminen
  • teeväline
  • teevälineet
  • terveysvaikutukset
  • vesi
  • Vihreä tee
  • yerba mate

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Miksi irtotee on pussiteetä parempaa? Katso 3 hyvää syytä!
  • Neljä tapaa parantaa puerhin makua – Kokeile itse!
  • Nousevat teetrendit 2019
  • Tee ja ilmastonmuutos
  • Itsetehdyt joululahjat teestä – Parhaat lahjaideat 2018
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi