Tee maistuu jo parvekkeella. Ensimmäistä kertaa koitin myös leipoa skonsseja, näiden mausteena on kuivattua mustikkaa. Sokeroimaton kermavaahto korvaa clotted creamin, joka valmistetaan perinteisesti homogenoimattomasta ja pastoröimattomasta maidosta. Kupissa hunajainen musta tee Kiinasta: Tanyang gongfu.
Maitotee on herkku, josta en osannut vielä nauttia vuosi sitten. Myös Assam-teetä on näissä kuvioissa kulunut, mutta välillä menee sormi suuhun kun en tiedä mitä teetä koittaa maidon kanssa.
Mistä teestä te nautitte maidolla? Kertokaa kommenteissa suosikkinne.
Skonssien resepti BBC:n mukaan
225g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
55g voita
25g hienoa sokeria
1,5 dl maitoa
Munaa tai maitoa voiteluun ennen paistamista.
Kermaa ja hilloa päällysteeksi ennen nauttimista.
Uuni lämmitetään 220 asteeseen. Leivinpaperi voidellaan kevyesti. Jauho, leivinjauhe ja suola sekoitetaan astiassa ja huoneenlämmössä pehmennyt voi hierotaan joukkoon. Lisätään sokeri ja maito. Taikinan pitäisi olla pehmeää. Levitä pöydälle kevyesti jauhoja ja työstä kevyesti. Tee noin 2 cm paksuja pyöreitä skonsseja. Taikinamuotteja voi käyttää apuna leikkaamiseen, mutta muotoilu onnistuu käsinkin. Voitele ja paista noin 12 – 15 minuuttia.