• digilehti
  • Tietoa blogista
Teetuokio

Teenautintoja kuvin ja sanoin

  • Tutustu verkkokauppaan
  • Kategoriat
    • Japanilainen teekulttuuri
    • Japanilainen vihreä tee
    • Musta tee
    • Mytologia
    • kiinalainen teekulttuuri
    • Kiinalainen vihreä tee
    • Oolong tee
    • Teen historia
    • Teen terveysvaikutukset
    • Yleinen
kiinalainen teekulttuuri, Kiinalainen vihreä tee, Yleinen  /  15.3.2016

Ylellisyyttä arkeen teekukilla

by Matias

9. Lohikaarmeen helmi - teekukka

Toisinaan teen hauduttaminen voi tuntua tylsältä. Teepussin uuttaminen kupissa tai siivilässä käy nopeasti puuduttavaksi, jos ei ole varaa maistella jatkuvasti uusia teelaatuja.

Silloin teekukat voivat antaa ripauksen ylellisyyttä teehen sekä auttaa tekemään teestä jälleen tuoretta ja kiinnostavaa.

Teekukista ei tiedetä, ovatko ne vanhempi keksintö kiinalaisessa teekulttuurissa vai vasta uudempaan  kehitystä. Nykyään teekukkia tuotetaan kuitenkin runsaasti Kiinassa. Suuri osa niistä valmistetaan Yunnanin maakunnassa.

Hauduttaminen

Teekukat valmistetaan sitomalla tuoreita teelehtiä kukkien ympärille ja kuivattamalla aikaansaatu pallo miedossa lämpötilassa. Useimmiten käytetty tee on valkoista tai vihreää teetä ja kukat krysanteemia, jasmiinia tai osmanthusta.

Teekukat perustuvat sille, että lämmin vesi saa pallon lehdet kuoriutumaan hitaasti ja viimein paljastamaan keskelle piilotetun kukka-asetelman. Tämä kukkimista mallintava näytelmä on parhaimmillaan, kun teen valmistaa lasisessa teekannussa tai suuressa ja laakeassa teemaljassa.

Koska kukat on valmistettu useimmiten vihreästä tai valkoisesta teestä, kannattaa käyttää noin 70-80C asteista vettä. Riippuen siitä, kuinka paljon vettä lisäät teekukkiin, saattaa olla parasta tehdä muutama haudutus ennen kuin sisälle piilotettu kukka vihdoin aukeaa, tai muutoin teestä saattaa tulla kitkerää.

Kun kukka on auennut, siitä saa usein vielä muutaman hyvän haudutuksen ennen maun hiipumista.

Vinkki! Kun olet lopettanut teen juomisen, aseta teekukka lasiseen maljakkoon näyttäväksi koristeeksi.

Katso Chayan upeat teekukat tästä linkistä

Tags

  • kukkatee
  • teekukka
  • vihreä kukka tee

Artikkelien selaus

Lääke teepussitraumoihin: Darjeeling First Flush
Minä ja musta tee

Jaa ajatuksia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avainsanat

  • 1800-luku
  • darjeeling
  • fermentaatio
  • first flush
  • hauduttaminen
  • intialainen tee
  • irtotee
  • japanilainen tee
  • japanilainen vihreä tee
  • jasmiini
  • jasmiinitee
  • Keemun
  • keittäminen
  • kiina
  • kiinalainen
  • kiinalainen musta tee
  • kiinalainen tee
  • kiinalainen vihreä tee
  • kofeiiniton
  • matcha
  • musta tee
  • oolong
  • puerh
  • ruusu
  • sencha
  • taiwan
  • taiwanilainen tee
  • tee
  • teefilosofia
  • teehistoria
  • teekakku
  • teekannu
  • teekulttuuri
  • teekuppi
  • teemalja
  • teen hauduttaminen
  • teen historia
  • teen maistelu
  • teen maku
  • terveysvaikutukset
  • Tianfuxiang 7572 shu 2007
  • valkoinen tee
  • vesi
  • Vihreä tee
  • yrttitee

Kategoriat

  • Chai
  • Hibiscus
  • Japanilainen teekulttuuri
  • Japanilainen vihreä tee
  • kahvi
  • kiinalainen teekulttuuri
  • Kiinalainen vihreä tee
  • Korealainen tee
  • Matcha
  • Maustettu tee
  • Musta tee
  • Mytologia
  • Oolong tee
  • puerh
  • Reseptit
  • Rooibos
  • Suklaa
  • Teen hauduttaminen
  • Teen historia
  • Teen terveysvaikutukset
  • Yerba Mate
  • Yleinen
  • Yrtti

www.chaya.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • 7 hyvää terveyttä edistävää syytä juoda teetä!
  • Kermaleivoksen ja vahvan Puerh-teen täydellinen harmonia: Pistaasi Puerh- tee!
  • Teenjuojan vuoden kohokohta – kevään 2022 vihreät teet ovat saapuneet!
  • Teekukat – Yunnanilainen käsityönä valmistettu artesaanitee!
  • Hienostuneen ja elegantin Afternoon Tean salat- järjestä iltapäivätee kotonasi!
  • Elara by LyraThemes
  • www.chaya.fi